marți, 22 februarie 2011

ÎNTREBĂRI FĂRĂ RĂSPUNS

1. Cum se face că pe de o parte,
- unele din artefactele descoperite lângă tăbliţe şi aici mă refer la statuete sânt similare cu acelea din neolitic din marea Egee,mai precis Ciclade.
- s-a găsit o brăţară din scoica spondylus care este de baştină din marea Egee,
iar pe de altă parte am aflat că Ionienii au migrat din Achaia în Ciclade şi Asia Minor (Anatolia).
Apoi, pe de o parte,
-insula Thera/ Santorini este locul unde s-a găsit cea mai veche scriere arhaică grecească datată 800 ÎEN ,iar pe de altă parte,
-Insula Thera este cea mai sudică parte a arhipelagului Cicladelor.

2.Majoritatea cercetătorilor nu ştiu ce fel de semne sânt pe aceste tăbliţe, pictograme sau semnele unei scrieri incipiente, slabogramesau litere.Nici măcar nu pot spune cu siguranţă dacă este sau nu scris, independent de ce fel ar putea fi.În aceste condiţii,
- Este cel mai mare păcat din lume să consider toate semnele de pe tăbliţa rotundă pictograme, când marea lor majoritate le-am găsit folosite ca litere în cele mai vechi timpuri în aria Mediteraneeană.
Semnele arată clar trecerea şi adaptarea de la scrierile din Levant (ex. feniciană) la cele arhaice greceşti,etruscane,vechi italice,vechi latine, darculmea şi cele Iberiene.Această perioadă ar putea fi 900-500 ÎEN.

Este pe undeva vorba exact de locurile pe unde au "mişunat" fenicienii.Eu nu mai înţeleg,
-cercetătorii au demonstrat că materialul din care sânt făcute tăbliţele este cel de la 100 km de loculdescoperirii, loc încare au fost exploatări de aur.
-fenicienii ar fi ajuns şi la dracul dacă ştiau că acolo este zinc,cadmiu, dar mai ales aur şi argint.
-unii dintre primii în Europa care au exploatat aurul şi argintul au fost Tartessienii şi posibil şi Turdetanii din sudul Iberii.)care au avut ulterior contact cu fenicienii)


-TUR, TURda, TARtaria, TARTEssos, TARtessienii, TURdetanii toate par avea legătură cu TUR, TYR (altă pronunţie SUR). Deci cu oraşul TYR şi fenicienii.
- arfi/nu ar fi exclus ca romanii să fi adus la noi primii muncitori pentru a face o extracţie performantă, de mare productivitate din Iberia, tartesieni ?
(phoinicos < > voinicos ; tur,tyr,tyras,turani,tyrenieni?)

-după cum nu este exclus ca tartessienii şi turdetanii, să fi ajuns încă foarte demult în Iberia, împreună cu încăextrem de multe triburi Iler-gete a căror denumiri apar pe acolo.
-Celţii au apărut în vestul şi centrul Europei ca  migranţi şi rezultat al deplasării,extinderii civilizaţiilor Vinca, Vinca-Turdaş spre vest. Cu atât mai mult cu cât kurganii şi alţii mult mai fioroşi ca ei au exercitat o presiune continuă dinspre Asia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu